lagi berapa kg nak capai 55?

Created by MyFitnessPal - Nutrition Facts For Foods

Ikut La...

Thursday, May 17, 2018

1 Ramadhan 1439

Al salam alaykum

Hari ini 66.7 kg hahahaha

bermula bermula makin menggemuk adalah, bukan makin mengurus... hahahaah

Wednesday, April 4, 2018

Diet Ketogenic

Al salam alaykum

Miza cite pasal diet ketogenik, maka sedang mencari info.

link yg aku jumpa:

https://www.facebook.com/DrZubaidiHjAhmad/posts/1122777407742333

Dan rupanya berkesan utk mengubati sawan kanak-kanak:

http://web.usm.my/sawan/professional/DRUG/dietk.htm

Belum ada kajian terkini kesan sampingan kepada badan terutamanya buah pinggang, dan juga perlu kawalan kalori juga:

http://www.dietfitmalaysia.com.my/kurus-dengan-diet-ketogenik/

https://ubatpensil.wordpress.com/2018/01/06/diet-ketogenik-berkesan-turunkan-berat-badan-tapi/

Susah jgk nak fama diet ketogenic ni, sbb susah nak bezakan mana satu lemak mana satu protein.

Monday, January 15, 2018

10 days Weight Loss Program

Al salam alaykum

Sebab aku sakit hati berat aku naik dari 59kg ke 65 kg, aku beli GC Plus lepas baca macam-macam testimonial kejayaan. Yang penting, founder dia pun mmg menggunakan produk sendiri, menjadikan diri sendiri sebagai bahan kajian, maka tak teragak-agak la aku mencuba.

 

Selepas 10 hari, aku turun 1.9 kg. Tapi kalau tengok trend penurunan tu buat sakit hati jugak la... Boleh dia main static je berat sama 3-4 hari. Sakit hati tengok!

Tapi yg paling sakit hati sbb rasa kenyang! Hahaha... nak makan sedap-sedap pun rasa rugi, makan satu rasa kenyang. Maka aku tukar makan 4-5 kali sehari.

Baru 10 hari, ada lagi 20 hari utk habiskan GC Plus aku. Menurut kata pihak GC Plus, penurunan nnt akan lambat sikit sbb aku dah capai borderline ideal weight.

Tapi aku nak turun lagi sampai dapat angka 5 kat depan supaya aku dapat pakai baju saiz M yg aku beli dgn Miza dulu. Skrg pun boleh pakai, tapi ketat, aku tak selesa. Aku kan mmg pakai saiz besar je.

Boleh baca details di sini: http://www.dianaishak.com/2018/01/valid-lagi-ke-bagi-suami-pegang-duit.html

Monday, January 8, 2018

Tahun baru azam baru hahah

Al salam alaykum

Tahun baru, bermula dengar berat 65.3 kg.

Nangis! Haahahaaha

jadinya, misi 59.0 kg la dulu, misi 55.0 kg kena tolak tepi dulu...

huhuhuhhu

Aku ada beli supplement, semua kata ok supplement tu. Baru hari keempat, cukup 10 hari aku update semula.

InsyaAllah

Tuesday, November 7, 2017

Lawan turun berat

Al salam alaykum

Apabila ex-housemate wasap kami berat dia dah mendadak naiknyaaaa, maka jom kita lawan turun berat.

Ada motivasi sikit kan?

Akan bermula Isnin ni selama 2 bulan.

Mudah-mudahan semua berada pada momentum yg betul

Saturday, November 4, 2017